Uradni rezultati DP 2016

Objavljamo dosežene rezultate na posameznih tekmah in v skupnem točkovanju državnega prvenstva 2016. Letošnje prevesntvo je bilo sestavljeno iz štirih spretnostnih in treh hard preizkušenj ter eno soft preizkušnjo. Sezono 2016 smo zaključili, bliža se čas, da podelimo tudi nagrade najuspešnejšim. Letos bo podelitev nagrad in priznanj potekala v Prekmurju pri društvu ARO iz Trnja, predvidoma v sredini februarja 2017.

 

Skupni rezultati

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene uspehe

Srečanje ARO trnje

Društvo A.R.O. Trnje prireja 3. septembra 2016 od 10. ure dalje, 20. jubilejno srečanje lastnikov in ljubiteljev terenskih vozil iz Slovenije in tujine na poligonu “GOŠČE” v Trnju.

Za vse, ki želijo sodelovati v povorki s terenskim vozilom, organiziramo zbor ob 10. uri na bencinski črpalki v Odrancih. Na srečanju si lahko ogledate različna terenska vozila, vojaška vozila, preizkusite svoje vozilo na našem poligonu ali pa tekmujete na naši OFF ROAD dirki in osvojite katero izmed naših nagrad.

Veseli bomo vašega obiska na našem jubilejnem 20. srečanju!

Na srečanju bo poskrbljeno za zabavo, vse lačne in žejne ter naš tradicionalni srečelov!

Vse dodatne informacije dobite na tel. št.: 031/735-410.

Veselimo se srečanja z vami!

 

Renče zadnja odločujoča tekma DP 2016

Društvo ljubiteljev terenskih vozil Extreme team je  dne 21. in 22. 5. 2016 prirejalo tekmovanje za državno in odprto prvenstvo v vožnji s terenskimi vozili v kategorijah HITROSTNA PREIZKUŠNJA in HARD Z VITLOM v Glinokopu Goriških opekarn v Renčah.

 

Rezultati tekmovanja Renče 2016

 

 Na Vogrskem tretja tekma DP

 V soboto 7. in nedeljo 8. maja 2016 je v gramoznici na Vogrskem potekala tretja letošnja dirka za državno prvenstvo pod okriljem kluba 4x4 Lijak. Videli smo pravi off-road spetakel. Vozniki so se pomerili v 45 min krožni spretnostni in 4 urni hard preizkušnji, kjer so preizkušali lastno vzdržljivost in vzdržljivost njihovih jeklenih konjičkov.

Rezultati tukaj.

 

Hvala vsem skupaj za izpeljavo odlične tekme

 Dobrovnik gosti drugo tekmo DP

 V soboto 23. aprila 2016 je v gramoznici NOGRAD - Dobrovnik v Prekmurju  potekala druga letošnja  dirka za državno prvenstvo pod okriljem kluba ARO iz Trnja. Vreme je kljub slabi napovedi zdržalo in tekmovalcem ponudilo veliko prašnih dogodivščin na zelo suhi progi. V gramoznici na nasipu so tudi tokrat tekmovali v spretnostni in hard preizkušnji. Dogajanje se je na dobrovniškem nasipu odvijalo ves dan, s prvim štartom ob 9. uri zjutraj in zaključkom ob 17. uri, ko so podelili pokale najbolj iznajdljivim voznikom.

Rezultati tukaj.

Vsem udeležencem želimo veliko športne sreče

 Letošnja prva dirka v Radovljici

 V nedeljo 13. marca 2016 v gramoznici Graben - Radovljica je potekala prva dirka za državno prvenstvo pod okriljem kluba Sport touring club Panther Kamnik in organizatorjem prireditve podjetjem BOLTEZ d.o.o.

 

Letošnje tekmovanje v terenskih vožnjah Slovenija OffRoad 2016 je v gramoznico Graben pri Radovljici privabilo 61 tekmovalcev in približno 3.000 obiskovalcev. Nova lokacija ni zmedla mojstrov volana na brezpotjih, saj so si pred prvo hitrostno preizkušnjo podrobno ogledali progo, že ob deveti uri pa so v mrzlem nedeljskem jutru zahrumeli motorji in lov na čas se je začel. Tudi letos so se vozniki pomerili v treh kategorijah v bencinski do 2000 ccm in nad 2000 ccm ter dizelski. Namesto težavnostne »hard« preizkušnje« pa so se letos pomerili na spretnostni preizkušnji »soft trial«, kjer so morali biti tudi zelo natančni.

Med vsemi je bil na hitrostni preizkušnji najhitrejši Dejan Merčun, ki je v treh vožnjah po 1.200 metrov dolgi progi s svojim Suzukijem Vitaro postavil čas 3:54,07 in za skoraj tri minute ugnal Blaža Drozga, ki se je s peskom, blatom, žlindro in vodo prav tako boril za volanom Suzukija Vitare. Na tretje mesto se je z znatnim zaostankom prebil Matej Podgornik s Suzukijem Samuraijem. Omenjena trojica je krojila tudi vrh razpredelnice v bencinski kategoriji do 2000 ccm, medtem, ko so se v bencinski kategoriji nad 2000 ccm na oder za zmagovalce postavili David Lesjak, Brane Prezelj in Dino Sarjaš. Med vozniki terencev z dizelskimi motorji so bili najhitrejši Darko Milanovič, Ivo Gregorič in Dimitri Nusdorfer. S progo na preizkušnji Soft Trial je najbolje opravil Matevž Kumer, za njim sta se zvrstila Janez Login in Matej Podgornik.

Rezultati DP 2016.

Vsem udeležencem želimo uspešno nadaljevanje off road sezone

 Uradni rezultati sezone 2015

Objavljamo dosežene rezultate na posameznih tekmah in v skupnem točkovanju državnega prvenstva 2015. Sezono 2015 smo zaključili in čas je že, da podelimo tudi nagrade najuspešnejšim. Lansko prevesntvo je bilo sestavljeno iz štirih spretnostnih in štirih hard preizkušenj ter eno soft preizkušnjo. Opažamo, da je vsako leto večje zanimanje za krožne spetnostne preizkušnje, kar je velika preizkušnja za tekmovalce in njihova vozila. V hardu so se krožna tekmovanja prijela in pritegnejo vedno večje število obiskovalcev in zagriženih tekmovalcev, ki hitijo preizkušat na različnih terenih svoja, doma prirejena vozil.

V ORZS si zelo prizadevamo, da kljub velikim organizacijskim težavam obdržimo tekmovanja za državno prvenstvo in tako še naprej združujemo slovenske off road klube. Seveda si želimo tudi novih članov, zato ste novinci dobrodošli.

V soboto 13. februarja 2016 ob 18h bo podelitev priznanj v organizaciji 4x4 Lijak, v dvorani Gradu Ozeljan (nad pizzerijo Grad).  Podrobnosti podelitve tukaj.

Lepo vabljeni vsi ljubitelji off roada.

 

Skupni rezultati

Tekmovalcem čestitamo za dosežene uspehe in želimo jim veliko podobnih uspehov še naprej

 

AKTUALNO

Pravilnik ORZS 2012 (terenci)

Tekmovanja DP 2023

  • 22.-23 april 2023, Radovljica - White Tiger
  • 18.-19. junij 2023, Vogrsko - ORC Extreme team
  • 26-27. avgust 2023, Vogrsko - 4x4 Lijak
  • september-oktober 2023 - rezervni termin

Klubska srečanja:

  • 2. september 2023, Trnje - ORC ARO